Конференція партнерів

. Центральною подією дня стала конференція партнерів, на якій зібралися учні, батьки та вчителі, щоб спільно обговорити шкільні справи. Партнери об'єдналися в команди "учні", "батьки", "вчителі" та зі своїх позицій визначили плюси і мінуси нашої школи. Приємно, що перелік шкільного позитиву, який зробила кожна команда, виявився набагато більшим, аніж негатив. В актив школі занесені і сприятлива психологічна атмосфера, і педагогіка успіху, і залучення школярів до участі у різних конкурсах, змаганнях, інтернет-заходах, проектах і програмах тощо. Серед плюсів називали також тепло та затишок у школі, недорогі, але смачні і корисні обіди в їдальні та багато іншого.

Проте кожна команда оголосила і переліки проблем школи. Проаналізувавши всі, зупинилися на тій, яку назвали і діти, і батьки, і вчителі. Це технічна незабезпеченість школи, відсутність сучасних засобів навчання, комп'ютерної техніки. Це та проблема, яка гальмує всі наші зусилля в розбудові сучасної сільської школи. "Важко вивчати предмети лише за книжкою", - говорили діти. "Нестерпно навчати "на пальцях", - ділилися наболілим учителі. І зрозумілим є бажання батьків, щоб навчання їхніх дітей було сучасним, якісним. Методом "мозкового штурму" усі команди шукали шляхи вирішення цієї надзвичайно важливої для школи проблеми.

І нехай ми не знайшли сьогодні якогось чіткого способу, як технічно осучаснити школу, проте ми зрозуміли головне - у партнерських стосунках ми здатні долати найскладніші проблеми!

Завтра на загальношкільних батьківських зборах ми використаємо матеріали, напрацьовані сьогодні на конференції партнерів.

Кiлькiсть переглядiв: 64

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.